18-01-2017
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Værdisæt
Nyeste artikler
· Sæsonafslutning ?
· Kendt terræn, i ny vind
· Julejagten 2016
· Nye græsgange
· Med gæs HELT tæt på
Sidste Brugere Online
Ryser01:09:46
Joffes01:10:42
Flytkjaer01:42:13
Johnnythebouy01:46:41
Dyhr01:58:04
tk02:07:28
grisling88802:12:27
Underbjerg03:42:19
CHC04:16:49
Bschmidt04:31:27
Jagtnyheder

Besøgende
· Gæster online: 7

· Brugere online: 0

· Antal brugere: 3,684
· Nyeste bruger: Moldrup
Se indlæg
Strandoghavjagt.dk » Strandjagt.dk » Tema: Udstyr
 Udskriv debat
Rags, sillosocks samt v-board på vand
jknudsen
Er der nogen som har erfaring med at bruge silosocks, texas rags eller lignende på vandet? Og er der nogen som har prøvet eller bruger v-boards? tænkte det måske var en mulighed at montere rags og silos på dem. Kan se der er et hjemmelavet v-board under gør detselv men er der nogen der bruger dem i stor stil?

Lige et par link til de forskellige ting jeg snakker om.
http://www.sillos...
http://www.sillos...
http://www.cabela...5662.shtml
http://www.sittin...index.html
strandjagt! Alt andet er for nemt!!
 
www.efish.dk
nit44444
Sillos, holdbare og effektive, selv ved svag vind, minus slynger rundt ved stærk vind. Løsning Køb Deadly Decoys, Slynger ikke, heller ikke i storm, minus, mangler bevægelse i svag vind. Kombination af disse er død effektive.
Texas rags er kun beregnet på at holde en sæson, de holder knap 1 sæson til mit brug + stærk vind ødelægger dem. Køb dem ikke.
4 link, aldrig prøvet og med det kendskab jeg har til gæs, kommer man ikke udenom fullbody, skaller eller windsocks. Hovedparten af ens lokker bør ligne rigtige gæs. Men hvis jeg ville have sådanne lokker, ville jeg absolut selv lave dem.
Bruger selv 90 bluegoose fra Sillsock.com og 30 canada fra sillosock.uk. Det er samme firma.
 
PT
Hej Nit

Du skriver at du bruger 90 bluegoose. Når jeg kigger på billeder på hjemmesiden mener jeg at de der hedder speck ligener mere vores grågås. Er det mig der tager fejl??

Når du bruger de 90, er de så suppleret med andre typer og hvormange?

Sidder selv mellem valget at tage ud og købe nogle dyre skaller, eller en anden form. Min jagtkammerat har 13 skaller, og tænkte om ikke det var lige så godt at købe lidt andet i stedet?
Det er ikke skuddet, men billederne man tager med hjem.../PT
 
nit44444
Næh, du tager ikke fejl. Men da grågæs virker mere gråblå i solskin, ligner bluegoose dem mere. På overskyede dage ligner Specks mere grågæs. Så ligegyldigt hvordan vejret er, har jeg helgarderet mig.
Nu bruger jeg faktiskt kun Silloerne til fyld bagest i flokken og kun enkelte i front, da de første lokker gæssene møder er op til 120 Deadly Decoys netop af modellen specklebelly. helt bagerst i flokken eller ude i en af siderne, stadig bagerst. Bruger jeg ofte 6 decoy magnets, igen af typen bluegoose, denne gang fordi den er mest lign. grågås, har dog malet dens hvide hals grå. Ved flyvende lokker gælder det virkeligt at lokkerne ligner dens artsfæller, da indkomne gæs kan se de nøjagtige farvetegninger på lang afstand. Derfor bør de også stå udenfor flokken, da gæssene hurtigt opdager at de ikke er den ægte vare. Kan dog være dage hvor gæssene faktisk trækker op forbi dem, men normalt forsøger de at gå ned før.
 
PT
Det lyder jo som en hel videnskab, og som en ordentlig arbejdsopgave at sætte alle de lokkere op.. Men det er spændede at høre lidt om hvad de rutinerede gåsejæger bruger. OG det lyder til at vi må give dig den tittel.

Jeg skyder kun gæs i mindre antal selv hvert år(under 10), men det vil jeg bestemt ikke beklage, har en lille perle her i nordjylland.

Jeg forsøger at finde en lokkeløsning der tilsvare lidt mit afskydningsantal. Hvad ville du mene var det bedste køb hvis jeg bare skal have et eller tre?? (nit)?
Det er ikke skuddet, men billederne man tager med hjem.../PT
 
ErikF
Med mindre du vil ud og indvestere i 100 og der over sillosocks vil jeg anbefale dig at købe almindelige fullbody eller skaller.
Fantasi er vigtigere end viden
Don't confuse skill with luck.

www.ruhaar.dk
 
PT
Hej Fuglsang..

ER det muligt du lige kan smide et par links til et godt køb, eller det er måske bare at gå i Almas eller en anden forhandler. Tænker på om nogen man bør vælge fremfor andre af skallerne.
Det er ikke skuddet, men billederne man tager med hjem.../PT
 
ErikF
Vis du vil handle i USA så kan du købe dem nogen rigtig gode skalle hos cabelas, greenhaed gaer har lige lanseret nogen blisgåse skaller som ser rigtig fine ud. Ellers så kik ind på http://www.mamut....bdet16.htm de har nogen af de bedste lokkefugle der er lavet, De er også fra greenhead de forhandler dem bare i Danmark.


Fantasi er vigtigere end viden
Don't confuse skill with luck.

www.ruhaar.dk
 
PT
Jeg har lige været inde på Cabelas, dog unden at kunne finde noget under Green Head.. Måske det bare er mig der er tosset... Men kan mærke at man sagtens kan få dage til at gå med at kigge på nettet.
Det er ikke skuddet, men billederne man tager med hjem.../PT
 
ErikF
Her er alt hvad de sælger fra greenhead gear

http://www.cabela....jsp.form1

Her er de nye skaller jeg snakkede om de har dem også i flydende.

http://www.cabela...ISO-8859-1
Redigeret af ErikF d. 22. August 2009 14:01
Fantasi er vigtigere end viden
Don't confuse skill with luck.

www.ruhaar.dk
 
nit44444
Det tager max. 20min at sætte ca 200 deadly/sillos op. Kan bære 50 på en gang, da de hverken fylder eller vejer noget. Da jeg brugte næsten 100 skaller/fullbody brugte jeg ca. 1.5 time på at sætte dem op!
Ville starte med en 30 lokkere, ser det ud til at være for lidt kan man altid opsupplere senere.
Uanset hvilke lokkere du vælger bør du blande 15 -20 % Windsocks af en af eller anden slags. Faktum er at en flok lokkere der bevæger sig, tiltrækker flere gæs og får dem også tættere på.
 
EsbenM
Hej Nit4444

Det vil sikkert have interesse ikke bare for mig selv, men også for andre, at se lidt billeder af din lokkeropsætning. Så hvis du ligger inde med lidt billeder eller kan tage nogen på nogle af dine kommende jagtture ville det være fedt! For jeg tror ikk der er mange andre i landet som kører med samme opstilling og antal lokkere som du angiveligt gør.

på forhånd tak Wink

Mvh. Esben
 
nit44444
Har forsøgt med mobilos nogle gange virkede ikke.
Denne sæson må jeg huske at låne kamera, samt huske at tage det med.
Tror nu nok mange af os bruger samme opstillinger. Men flere jægere om lokkerne giver bare større formationer.
 
PT
Så har jeg fået habdlet... Greenhead blev leverandøren... Glæder mig helt til der kommer 12 gæs ind af døren.. De blive suppleret med 10 windsocks og et nyt gåsekald...

Har i øvrigt også lige været ude og kigge på mine stykker her til aften. (hvad skal en lørdag med kæresten ellers bruges på.) Der stod omrking 400 gæs på min jagt. Det er ikke så ringe endda.. Men de bliver der nok ikke til den første. Men rart at de vil være i området.
Det er ikke skuddet, men billederne man tager med hjem.../PT
 
mikaelws
er der ikke nogle engelske der sælger skaller osv. der duer - ligeså de der deadly decoys...
"Semper paratus"
 
Balslev
Jo http://www.paddle.../pc23.html sælger Flambeau der er af fornuftig kvalitet
 
Spring til debat:
Tilfældig Billede
Før Jagten
Jagtfilm
18,599,612 Unikke besøg